Välkommen!

Välkommen till en heldag med fokus på upphandlingar av livsmedel och måltider. Vi har samlat erfarna upphandlare och kostansvariga, forskare samt leverantörer som delar med sig av sina erfarenheter och sin kunskap.

Mycket utrymme ges till frågor, debatt och diskussion. Se till att säkra din plats till denna kunskapsfyllda dag!

 • Landsbygdsministern om livsmedelsupphandling
 • Höj kvaliteten med remisser
 • Hållbarhetsmärkning – vad gäller nu och i framtiden?
 • Förkommersiellt upphandling ger måltider med mervärde
 • …och mycket mer!

Det här är konferensen för dig som arbetar med offentliga affärer och vill lära dig hur du genom upphandlingar kan göra skillnad. Varmt välkommen!

Dagen därpå, den 1 december, arrangerar vi Upphandla med miljökrav och sociala krav. Passa på att gå på båda dagarna till ett kraftigt rabatterat pris! Billigare kan det inte bli!

Det här får du på konferensen

Verktygen

Verktygen för att genomföra bättre upphandlingar och affärer.

Nätverkande

Ett breddat nätverk med nya värdefulla kontakter, samt möjlighet att ställa frågor direkt till talarna.

Inspiration

Inspiration att dela med dig av till dina kollegor när du är tillbaka på kontoret.

Dokumentation

Du får dokumentation från dagen i PDF-format.

Våra erbjudanden:

Konferensavgift

Arbetar i offentlig sektor –  Pris 3 900 kronor för enbart Upphandla livsmedel, 6 240 kr kronor om du går på både Upphandla livsmedel och Upphandla med miljökrav och sociala krav.

Arbetar som leverantör till offentlig sektor – Pris 5 900 kronor för enbart Upphandla livsmedel, 9 450 kronor om du går på både Upphandla livsmedel och Upphandla med miljökrav och sociala krav.

Är du student? Vi erbjuder studentrabatt! Du betalar endast 500 kronor inklusive moms per konferens. Kontakta  för att boka.

Detta får du i priset!

 • Konferensdeltagande
 • Frukost
 • Förmiddagsfika
 • Lunch
 • Eftermiddagsfika
 • Mingel med förfriskningar.
 • Tillgång till talarnas presentationer.

Under dagen ges du också flera tillfällen att nätverka och bredda ditt kontaktnät med upphandlare, inköpare och leverantörer.

Har du frågor? Kontakta oss på 

Program Upphandla livsmedel

08.30

Registrering öppnar

Enklare frukost serveras.

09.30

Välkomna!

Dagens moderator hälsar välkommen.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht om livsmedelsupphandling. Tid för frågor från publiken.

Att minimera risken för överprövning

Överprövning riskerar försena upphandling av livsmedel – hur ska upphandlarna agera för att minimera risken? Vilka trender finns det? Hur kommer nästa års nya lagstiftning att påverka? Juristen tar även upp några intressanta case.

Anna Ulfsdotter Forssell, advokat, Delphi

10.40

Kaffepaus

Förkommersiell upphandling gav mervärden till måltidstjänster

För att få till ett resultat som svarade mot det verkliga behovet gjordes en förkommersiell upphandling av måltidstjänster för äldre i Söderhamns kommun. Leverantörerna fick möjligheten att leverera innovativa lösningar på äldres måltidssituation. Avtalet är i drift sedan 1 september. Hur blev det och vilka lärdomar har gjorts i processen?

Sigrid Pettersén, projektledare, Inköp Gävleborg

Kommunägda kor ger närproducerat kött

Mora kommun äger ett antal kor där man upphandlat skötseln. Korna håller landskapet öppet och ska så småningom hamna på tallriken i kommunala verksamheter. En win-win för landsbygden och kommuninvånarna.

Anna Hed, kommunalråd och Pia Carlberg, kostchef, Mora kommun

12.20

Lunch

13.20

Så jobbar vi med remisser för att höja kvalitén och öka anbudsdeltagandet

Sedan ett par år tillbaka arbetar Region Skåne med externa remisser och utökade leverantörsdialoger för att höja kvalitén i upphandlingarna och för att öppna upp för fler och mindre aktörer. Inom livsmedelsupphandling har detta bidragit till minskat antal överprövningar och avtal med många mindre lokala aktörer

Annica Axelsson, strategisk inköpare, Region Skåne

13.20

Hållbarhetsmärkning i livsmedelsupphandling: vad gäller idag och imorgon?

I dagens lagstiftning finns möjlighet att använda kraven för olika hållbarhetsmärkningar. I det nya upphandlingsdirektivet kommer detta utökas. Vilka typer av krav kan man använda idag och vilka möjligheter ges i det nya direktivet?

Monica Sihlén, Upphandlingsmyndigheten

80/20-modellen ett sätt att locka mindre leverantörer

Med en huvudleverantör och två mindre leverantörer i varje varugrupp, minskar Hässleholms kommun hindren för mindre leverantörer. De mindre leverantörerna är också fria att anmäla nya produkter inom sin varugrupp. Upphandlingschefen berätta om tankarna bakom och erfarenheterna av 80/20-modellen.

Rikard Muth, upphandlingschef, Hässleholms kommun

14.50

Kaffe

Kostchef, upphandlare  och leverantörer – att jobba mot samma mål

Insikter från arbetet med Kost&Närings branschöverenskommelse med grossisterna. Kostchefens och upphandlarens bästa tips för ett bra samarbete mellan alla aktörer.

Karin Lidén, måltidschef, Kramfors kommun och medlem av Kost & närings fokusgrupp upphandling samt Maria Larsson, upphandlare, Inköp Gävleborg och styrelseledamot Kost & näring.

Workshop

16.30

Mingel

Diskutera dagen över ett glas vin, öl eller alkoholfritt alternativ och nätverka med andra upphandlare, inköpare, leverantörer och jurister!

Dagens talare

Plats: Grand Hotel, Stockholm

Anmäl dig nu!

Datum: 30 november

Tid: 09.30-16.30

Pris: Arbetar i offentlig sektor – 3 900 kronor plus moms om du endast deltar på Upphandla livsmedel, 6 240 kronor plus moms om du deltar på både Upphandla livsmedel och Upphandla med miljökrav och sociala krav.

Arbetar som leverantör till offentlig sektor – 5 900 kronor plus moms om du endast deltar på Upphandla livsmedel, 9 450 kronor plus moms om du deltar på både Upphandla livsmedel och Upphandla med miljökrav och sociala krav.

Våra partners

Kontakt

Christine 2014-09

Christine Karlsson
Eventansvarig

08-453 60 54

Victor_Lindberg

Victor Lindberg
Marknadsansvarig

08-453 60 16

Amar Al-Djaber
Ansvarig för agenda