Välkommen!

Varmt välkomna till den stora säljdagen – konferensen för dig som vill lyfta försäljningen till offentlig sektor.

Fokus för dagen är på hur du arbetar framgångsrikt med försäljning till stat, kommun och landsting. Du får bland annat ta del av

  • Öka din försäljning genom att sluta sälja
  • Dialog och avtalsuppföljning ger bättre affärer
  • Juristen om de nya EU-direktiven och överprövningsutredningen
  • Kategoristyrning, hur påverkar det leverantören

Denna konferens lämpar sig för personer som arbetar i större företag och/eller som arbetat med anbud en längre tid och som vill få ytterligare kunskaper på mer avancerad nivå.

Det här får du på konferensen

Verktygen

Verktygen för att genomföra bättre upphandlingar och affärer.

Nätverkande

Ett breddat nätverk med nya värdefulla kontakter, samt möjlighet att ställa frågor direkt till talarna.

Inspiration

Inspiration att dela med dig av till dina kollegor när du är tillbaka på kontoret.

Dokumentation

Du får dokumentation från dagen i PDF-format.

Våra erbjudanden:

Konferensavgift

Pris 4 900 kronor plus moms. Vi erbjuder också fina grupprabatter för er som går fler från samma företag. Boka era platser nedan!

Är du student? Vi erbjuder studentrabatt! Du betalar endast 500 kronor inklusive moms. Kontakta  för att boka.

Detta får du i priset!

Konferensdeltagande, frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och mingel med förfriskningar. Redan dagen efter får du tillgång till talarnas presentationer. Under dagen ges du också flera tillfällen att nätverka och bredda ditt kontaktnät.

Har du frågor? Kontakta oss på 

Program Sälj mer till offentlig sektor

08:30

Registrering öppnar

Enklare frukost serveras

09:30

Välkomna!

Dagens moderator hälsar välkommen.

När kan man sälja och till vem på den offentliga marknaden?

Modellen för att påverka den offentliga marknaden har fått fäste och de flesta vet nu att dialog inte bara är tillåtet utan även efterfrågat. Det är dags att börja prata sälj. Hur gör man? När kan man sälja och till vem? Några av de frågor som kommer besvaras som introduktion till en heldag om försäljning till offentlig marknad.

Fredrik Tamm, VD, Doublecheck

Så påverkar de nya EU-direktiven dig som är leverantör

I april 2016 ska de nya EU-direktiven för offentlig upphandling vara implementerade i svensk lagstiftning. Hur påverkar det dig som leverantör? Juristen berättar bland annat om utökade möjligheter till förhandling och hur de nya reglerna kan komma att förenklad för företag att delta i upphandlingar.

Jimmy Carnelind, advokat, MAQS

10:40

Kaffe

11:10

Så förbättrar du dialog och avtalsuppföljning för en lyckad affär

Hur får du en bra informativ kommunikation med den upphandlande myndigheten, vilket i sin tur kan leda till en bra affär för båda parter? Dialog före, under och efter upphandlingen är ett av dina viktigaste verktyg. Att luta sig tillbaka när kontraktet är påskrivet är ett vanligt misstag. Uppföljningsmöten, avstämningar och en bra intern avtalshantering är delar som ger möjlighet till ett proaktivt arbete. Hur kartlägger man sitt nuvarande arbete för att hitta förbättringsområden?

Reidar Gårdebäck, anbudskonsult, Regarde

Sluta sälj!

Trenden är tydlig. Det traditionella sättet att sälja, genom att föreslå färdiga generella lösningar till kunder är inte längre gångbart. Oavsett vad som säljs, om det som köps in offentligt eller privat, har förutsättningarna ändrats radikalt. Kunderna hittar idag nästan all information på nätet och bildar sig snabbt en uppfattning om vem de vill handla av, vad och hur de vill köpa. Det ställer helt nya krav på alla säljande företag.

Joakim Harping, konsult, Affärsakademin

12:20

Lunch

13:20

Överprövningsutredningen ur ett leverantörsperspektiv

I mars i år presenterade Överprövningsutredningen sitt förslag till uppdaterad lagstiftning på området. Vad betyder det för dig som är leverantör? Du får höra om preklusionsfrist, direktupphandling, rättegångsavgifter med mera.

Christian Martinsson, advokat, MAQS

Hur påverkar kategoristyrning mig som leverantör?

Polisen, en av Sveriges största myndigheter, är i en övergång mot strategiskt inköpsarbete och kategoristyrning. Hur påverkar det Polisens leverantörer, vad gäller upphandling, dialog och samarbete?

Christina Hedlycke, strategisk inköpare och Daniel Gottberg, upphandlare, Polismyndigheten

När mitt företag kan ha rätt till skadestånd

Vad händer om en upphandling genomförs på felaktigt sätt, om kontrakt skrivs utan att upphandlingen annonserats eller en pågående upphandling avbryts? Och vad  händer om mitt företag fått ett avtal, men det inte används som det var avsett?

Charlotta Frenander, seniorkonsult, Doublecheck

15:00

Kaffe

Hur kan utvärderingsmodellen jobba för dig?

Utvärderingsmodellen fäller avgörandet men varför ser de olika modellerna ut som de gör? Kan du som leverantör påverka upphandlarens val av utvärderingskriterier?

Christian Wollin, VD, Tenders

Frågestund med dagens talare

Ta chansen och ställ alla frågor du har och få hjälp från proffsen.

16:30

Mingel

Nätverka med andra leverantörer över ett glas vin, öl eller alkoholfritt alternativ.

Dagens talare

Plats: Grand Hotel, Stockholm

Anmäl dig nu!

Datum: 8 oktober

Tid: 09.30-16.30

Pris: 4 900 kronor ex moms. Vi erbjuder också fina grupprabatter, se nedan!

Våra partners

MAQS Advokatbyrå

MAQS är en affärsjuridisk fullservicebyrå med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi är 175 medarbetare av vilka 125 är jurister.

Våra kunder är såväl svenska som internationella små, medelstora och stora företag, finansiella institutioner och verksamheter från den offentliga sektorn.

MAQS ger rådgivning åt såväl upphandlande myndigheter som leverantörer avseende alla aspekter rörande offentlig upphandling. Vi företräder även våra klienter i förvaltningsdomstol i överprövningsmål och i allmän domstol i samband med skadeståndstalan.

Vi ska vara bäst på att hitta lösningar som främjar våra kunders affärer.

Doublecheck

DoubleCheck är en ledande marknadskonsult på den offentliga marknaden. Med kunskap, erfarenhet och lösningar påverkar vi den offentliga marknaden. Vi skapar förutsättningar för fler sunda, trygga och långsiktiga affärer. Vi hjälper också företag att etablera sig på den offentliga marknaden. Verksamheten är uppdelad inom tre affärsområden: Rådgivning, analys och Marknadsinstitutet. www.doublecheck.se.

Vill du läsa mer om hur den offentliga marknaden fungerar, klicka här!

Magnus Josephson

Magnus Josephson, upphandlingsjurist, rådgivare i över 5 000 upphandlingar sen 1995. Han fokuserar på att hjälpa företag och myndigheter att skapa tillväxt i sin offentliga affär. Kunderna är oftast kvalitetsföretag som inte vill sälja till lägst pris vilket ger stora utmaningar vid offentliga upphandlingar.

Många av Magnus Josephsons kunder har ökat sin offentliga affär med flera 100% och sammanlagt vunnit upphandlingar för många miljarder kronor. Magnus är författare till boken Vinnande anbud

Tenders

Tenders startades 2005 utifrån ett behov av en aktör som både kunde ge konsultation under anbudsprocessen och ta hand om ett företags hela anbudsarbete. Tiden har visat att vår idé var riktig. Vi arbetar i dag med allt från enmansföretag till multinationella företag i många olika branscher.

Hos oss arbetar jurister, affärsstrateger och marknadsförare som tillsammans bildar ett expertteam som hjälper våra kunder att vinna fler affärer.

Tenders affärsidé är att vara en professionell partner i anbudsprocesser. Det betyder att vi erbjuder operativt stöd eller rådgivning i alla steg i en upphandlingsprocess. Vårt mål är att optimera ert anbudsarbete för att ni ska nå större framgång i offentliga affärer.

Tenders erbjuder ett brett spann av produkter för hela anbudsprocessen. Vi utbildar företag i offentliga affärer och juridiska frågor, analyserar förfrågningsunderlag, granskar anbud, skriver anbud, hanterar överprövningar i alla instanser och är en rådgivare inför, under och efter en upphandling.

Tenders medarbetare är alla skickliga projektledare med lång erfarenhet inom offentlig upphandling. Vi har formella utbildningar inom bland annat affärsjuridik, redovisningsekonomi och marknadsekonomi samt erfarenhet från ledande befattningar inom företag i flera olika branscher.

Visma

Visma är den ledande leverantören av produkter och tjänster inom programvara, outsourcing, inköp, betalning, butiksdata, IT-projekt, anbud och upphandling. 5 400 anställda, varav 1 600 i Sverige, förenklar och effektiviserar verksamhets-processer hos 340 000 kunder i både privat och offentlig sektor.

Upphandlingsverktyget Visma TendSign är ett system för att skapa upphandlingar, ta in och utvärdera anbud samt sluta avtal och lägga upp avtalskataloger. Verktyget är webbaserat och används idag av cirka 800 upphandlande organisationer och 30 000 leverantörer med anbudsgivarkonton. Läs mer på www.tendsign.com.

Inköps- och fakturahanterinslösningen Visma Proceedo effektiviserar processer för avtalshantering, inköp, beställning och fakturahantering och gör att du på ett enkelt sätt får kontroll över inköp, kostnader och kvalitet. Läs mer på www.visma.se/proceedo.

Kontakt

Christine Karlsson
Konferensansvarig

08 453 60 54

Flora Waardahl
Marknadsansvarig

070 141 07 39

thomas

Tomas Dahl
Affärschef
Mejla Tomas
070 980 17 42