Varmt välkomna till den stora säljdagen – konferensen för dig som vill lyfta försäljningen till offentlig sektor.
Fokus för dagen är på hur du arbetar framgångsrikt med försäljning till stat, kommun och landsting. Du kommer bland annat få veta mer om:
- Marknadsföring mot offentlig sektor
- Direktupphandlingar
- Så ger helhetssyn ökad försäljning
- De nya EU-direktiven kommer att implementeras i svensk lag inom två år. Så gör du för att anpassa dig till förändringarna!
Ta del av hur framgångsrika företag arbetar för att vinna affärer med offentlig sektor. Dessutom kommer upphandlarna själva berätta hur du ska göra för att skriva bättre anbud. Anbudsexperter ger goda råd.
Det här får du på konferensen
Våra erbjudanden:
Konferensavgift
Pris 4 900 kronor plus moms. Vi erbjuder också fina grupprabatter för er som går fler från samma företag. Boka era platser nedan!
Är du student? Vi erbjuder studentrabatt! Du betalar endast 500 kronor inklusive moms. Kontakta för att boka.
Detta får du i priset!
Konferensdeltagande, frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och mingel med förfriskningar. Redan dagen efter får du tillgång till talarnas presentationer. Under dagen ges du också flera tillfällen att nätverka och bredda ditt kontaktnät.
Har du frågor? Kontakta oss på
Program Sälj mer till offentlig sektor 14 oktober
08.30
Registrering öppnar
Frukost serveras
09.30
Välkomna!
Bo Nordlin, chefredaktör, Upphandling24
Vad trendar på den offentliga marknaden?
För andra året i rad har DoubleCheck samlat in fakta om den offentliga marknadens värde. Fredrik Tamm presenterar de senaste trenderna och de största köparna och säljarna på denna möjligheternas marknad värd drygt 770 miljarder kronor.
Du får del av färska fakta och de viktigaste slutsatserna som bidrar till att du kan ta bättre beslut och göra bättre affärer på den offentlig marknaden.
Fredrik Tamm, marknadsexpert och grundare, Doublecheck
Helhetssyn ger mer försäljning till offentlig sektor
Vinner du bara två av tio upphandlingar? Försöker ni bli bättre men går det långsamt och utan resultat? Gemensamt för de företag som är framgångsrika i att sälja till offentlig sektor är att de har ett helhetsperspektiv och ständigt arbetar på att förbättra sig. Anbudskonsult Magnus Josephson visar vilka sju områden som måste synkas för effektiv försäljning.
Magnus Josephson, anbudskonsult, Magnus Josephson AB
10.50
Paus för kaffe och fika
Marknadsför dig framgångsrikt mot offentlig sektor
Uppköpsansvariga saknar ofta kunskap om din produkt, men de är intresserade av väl paketerad och saklig information. Långsiktig marknadsföring och kommunikation lär dem vilka ni är, så de vet vad ni är bra på redan när de formulerar upphandlingen. Kalix Tele24:s marknadschef delar med sig av sina bästa strategier.
Cecilia Ahlgren Fries, vice VD och marknadschef, Kalix Tele24
Hur påverkar de nya EU-direktiven mig som leverantör?
EU:s nya upphandlingsdirektiv kommer att förändra den svenska upphandlingslagstiftningen under 2016. De nya reglerna ska bland annat att öka flexibiliteten i regelverket, klargöra hur man får ställa sociala krav och miljökrav samt underlätta för småföretag att delta i offentliga upphandlingar. Här ges överblick över de viktigaste förändringarna samt en del av de förslag som en statlig utredning nyligen la fram till hur direktiven ska bli en del av morgondagens LOU.
Henrik Grönberg, projektledare, Konkurrensverket
12:20
Lunch
Glöm bort allt vad du har lärt dig!
Så här ska du sälja och marknadsföra dig i framtiden.
Göran Adlén, trendanalytiker och författare
Så skriver du anbud som upphandlaren vill ha!
För att bli framgångsrik och lägga vinnande anbud måste du förstå vad upphandlaren vill ha – egentligen. Hans Engström jobbade med försäljning mot offentlig sektor innan han blev upphandlare och delar med sig av sina erfarenheter från båda sidor. Vikten av tydlighet och kommunikation är huvudbudskapet, och hur detta kan ske inom ramarna för lagstiftningen.
Hans Engström, upphandlare, Tillväxtverket
Så arbetar vi med direktupphandling – en kommuns erfarenheter
I och med den nya direktupphandlingsgränsen som trädde i kraft i juli i år ställs krav på konkurrensutsättning och dokumentation även vid mindre inköp. Ulricehamns kommun har valt att arbeta med en direktupphandlingsmodul, där all information och dokumentation som rör direktupphandlingar inom kommunen samlas, även de som inte görs av Upphandling och Inköp.
Jenni Persson, upphandlare och Anna-Karin Merstrand, upphandlare, Ulricehamns kommun
15:10
Paus med kaffe och fika
Så påverkar våra ökade sociala och etiska krav våra leverantörer
Upphandlingsbolaget i Göteborg har höjt sina etiska krav och krav på social hänsyn under de senaste åren. Under 2014 ska till exempel social hänsyn tas i 50% av alla tjänsteupphandlingar. Vad betyder de ökade kraven i praktiken och hur har detta påverkat leverantörerna?
Helena Sagvall, CSR-samordnare, Upphandlingsbolaget
Få svar på alla dina frågor!
Här ges du tillfälle att fråga våra experter på scen allt du undrar över när det kommer till försäljning till offentlig sektor.
Fredrik Tamm, Magnus Josephson, Cecilia Ahlgren Fries, Hans Engström
16:30
Mingel
Diskutera dagen över ett glas vin, öl eller alkoholfritt alternativ och nätverka med kollegor!
Dagens talare

Magnus Josephson
Specialist på offentlig upphandling, Magnus Josephson AB
Magnus arbetar som upphandlingsjurist sedan 1995 och är expert på hur företag och myndigheter kan skapa och genomföra framgångsrika affärer i enlighet med LOU. Han har varit jurist på Nämnden för Offentlig Upphandling, NOU, och även anbudsansvarig på Hallvarsson&Halvarson. Magnus har hållit över 300 upphandlingskurser för företag och myndigheter på Visma/OPIC, där han var utbildningsansvarig under 6 år. Under de senaste 15 åren har han varit rådgivare i över 5 000 upphandlingar.

Anna-Karin Merstrand
upphandlare, Ulricehamns kommun
Anna-Karin arbetar som upphandlare i Ulricehamns kommun sedan januari 2013. Hon har mer än 15 års erfarenhet inom offentlig upphandling och har även arbetat som konsult inom området. Hon har varit delaktig i utvecklingen av Vismas direktupphandlingsmodul och använder den i sitt dagliga arbete.

Cecilia Ahlgren Fries
vice VD och marknadschef, Kalix Tele24
Cecilia är civilekonom och har en lång och gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom marknadsföring, kommunikation och försäljning. Hon har arbetat som marknadschef i ett stort antal företag och branscher, till exempel hos Nokia, Cision och Unilever. Närmast kommer Cecilia från tjänsteföretaget Jensen Education där hon arbetat som marknadschef och varit medlem av företagsledningen.

Göran Adlén
trendanalytiker, författare och föreläsare
Göran är trendanalytiker, författare och en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare. Förutom att föreläsa arbetar han med skräddarsydda utbildningar för företag, samt med strategiska framtidsfrågor som konsult till både stora och små företag.

Jenni Persson
upphandlare, Ulricehamns kommun
Jenni har rättsvetenskaplig examen med inriktning på internationell affärsjuridik. Under utbildningstiden väcktes hennes intresse för offentlig upphandling då det berör så många olika rättsliga områden. Jenni jobbar sedan ett och ett halvt år tillbaka som upphandlare på Ulricehamns kommun. Hon är en av dem som hjälpt till att utveckla och använt Vismas nya direktupphandlingsmodul i skarp drift.

Fredrik Tamm
marknadsexpert och grundare, Doublecheck
Fredrik, vd och grundare av DoubleCheck AB, har sedan början av 2000- talet aktivt arbetat för sundare affärer på den offentliga marknaden.
Han är som sakkunnig om den offentliga affären en ofta anlitad talare, krönikör och debattör, bl a i det nationella projektet Anbudsvågen, ett projekt som verkar för att inspirera och engagera fler leverantörer att se möjligheterna i den offentliga marknaden. Syftet med Anbudsvågen är att på sikt få fler anbud vilket skapar en bättre konkurrens.
Fredrik är också en av grundarna till Föreningen Sveriges Offentliga Leverantörer, FSOL, med fokus på att tillvarata leverantörernas intresse för effektivare och rättvis konkurrenssituation i den offentliga affären. Fredrik har också under många år verkat som moderator för inköparnas årliga träff, Upphandlingsdagarna, där den offentliga affären ständigt står i fokus.

Hans Engström
upphandlare, Tillväxtverket
Hans har sju års erfarenhet av att arbeta som upphandlare, först på Försvarsmakten och sedan ett och ett halvt år tillbaka på Tillväxtverket. Han har upphandlat allt ifrån banktjänster i Afghanistan till bakverk i Skövde och det mesta däremellan. Innan han blev upphandlare jobbade han med försäljning mot offentlig sektor.

Helena Sagvall
CSR-samordnare, Upphandlingsbolaget
Helena har en bakgrund som upphandlare, men arbetar nu som CSR-samordnare på Upphandlingsbolaget. Detta innebär att Helena hanterar information och krav om etik och social hänsyn i de upphandlingar som Upphandlingsbolaget genomför, samt verkar som stöd till Göteborgs Stads övriga verksamheter när de ska ställa dessa krav i sina egna upphandlingar.
Plats: Grand Hotel, Stockholm
Anmäl dig nu!
Datum: 14 oktober
Tid: 09.30-16.30
Pris: 4 900 kronor ex moms. Vi erbjuder också fina grupprabatter, se nedan!