Välkommen!

Varmt välkomna till den stora säljdagen – konferensen för dig som vill lyfta försäljningen till offentlig sektor.

Fokus för dagen är på hur du arbetar framgångsrikt med försäljning till stat, kommun och landsting. Du kommer bland annat få veta mer om:

  • Marknadsföring mot offentlig sektor
  • Direktupphandlingar
  • Så ger helhetssyn ökad försäljning
  • De nya EU-direktiven kommer att implementeras i svensk lag inom två år. Så gör du för att anpassa dig till förändringarna!

Ta del av hur framgångsrika företag arbetar för att vinna affärer med offentlig sektor. Dessutom kommer upphandlarna själva berätta hur du ska göra för att skriva bättre anbud. Anbudsexperter ger goda råd.

Säkra din plats till höstens stora säljkonferens!

Antalet platser är begränsat!

Det här får du på konferensen

Verktygen

Verktygen för att genomföra bättre upphandlingar och affärer.

Nätverkande

Ett breddat nätverk med nya värdefulla kontakter, samt möjlighet att ställa frågor direkt till talarna.

Inspiration

Inspiration att dela med dig av till dina kollegor när du är tillbaka på kontoret.

Dokumentation

Du får dokumentation från dagen i PDF-format.

Våra erbjudanden:

Konferensavgift

Pris 3 900 kronor plus moms för dig som är medlem i Säljarnas Riksförbund (ord. pris 4 900 kronor) – en rabatt på 20 procent! Moms tillkommer.

Är du student? Vi erbjuder studentrabatt! Du betalar endast 500 kronor inklusive moms. Kontakta  för att boka.

Detta får du i priset!

Konferensdeltagande, frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och mingel med förfriskningar. Redan dagen efter får du tillgång till talarnas presentationer. Under dagen ges du också flera tillfällen att nätverka och bredda ditt kontaktnät.

Har du frågor? Kontakta oss på 

Säkra din plats till höstens stora säljkonferens!

Antalet platser är begränsat!

Program Sälj mer till offentlig sektor 14 oktober

08.30

Registrering öppnar

Frukost serveras

09.30

Välkomna!

Bo Nordlin, chefredaktör, Upphandling24

Vad trendar på den offentliga marknaden?

För andra året i rad har DoubleCheck samlat in fakta om den offentliga marknadens värde. Fredrik Tamm presenterar de senaste trenderna och de största köparna och säljarna på denna möjligheternas marknad värd drygt 770 miljarder kronor.

Du får del av färska fakta och de viktigaste slutsatserna som bidrar till att du kan ta bättre beslut och göra bättre affärer på den offentlig marknaden.

Fredrik Tamm, marknadsexpert och grundare, Doublecheck

Helhetssyn ger mer försäljning till offentlig sektor

Vinner du bara två av tio upphandlingar? Försöker ni bli bättre men går det långsamt och utan resultat? Gemensamt för de företag som är framgångsrika i att sälja till offentlig sektor är att de har ett helhetsperspektiv och ständigt arbetar på att förbättra sig. Anbudskonsult Magnus Josephson visar vilka sju områden som måste synkas för effektiv försäljning.

Magnus Josephson, anbudskonsult, Magnus Josephson AB

10.50

Paus för kaffe och fika

Marknadsför dig framgångsrikt mot offentlig sektor

Uppköpsansvariga saknar ofta kunskap om din produkt, men de är intresserade av väl paketerad och saklig information. Långsiktig marknadsföring och kommunikation lär dem vilka ni är, så de vet vad ni är bra på redan när de formulerar upphandlingen. Kalix Tele24:s marknadschef delar med sig av sina bästa strategier.

Cecilia Ahlgren Fries, vice VD och marknadschef, Kalix Tele24

Hur påverkar de nya EU-direktiven mig som leverantör?

EU:s nya  upphandlingsdirektiv kommer att förändra den svenska upphandlingslagstiftningen under 2016. De nya reglerna ska bland annat att öka flexibiliteten i regelverket, klargöra hur man får ställa sociala krav och miljökrav samt underlätta för småföretag att delta i offentliga upphandlingar. Här ges överblick över de viktigaste förändringarna samt en del av de förslag som en statlig utredning nyligen la fram till hur direktiven ska bli en del av morgondagens LOU.

Henrik Grönberg, projektledare, Konkurrensverket

12:20

Lunch

Glöm bort allt vad du har lärt dig!

Så här ska du sälja och marknadsföra dig i framtiden.

Göran Adlén, trendanalytiker och författare

Så skriver du anbud som upphandlaren vill ha!

För att bli framgångsrik och lägga vinnande anbud måste du förstå vad upphandlaren vill ha – egentligen. Hans Engström jobbade med försäljning mot offentlig sektor innan han blev upphandlare och delar med sig av sina erfarenheter från båda sidor. Vikten av tydlighet och kommunikation är huvudbudskapet, och hur detta kan ske inom ramarna för lagstiftningen.

Hans Engström, upphandlare, Tillväxtverket

Så arbetar vi med direktupphandling – en kommuns erfarenheter

I och med den nya direktupphandlingsgränsen som trädde i kraft i juli i år ställs krav på konkurrensutsättning och dokumentation även vid mindre inköp. Ulricehamns kommun har valt att arbeta med en direktupphandlingsmodul, där all information och dokumentation som rör direktupphandlingar inom kommunen samlas, även de som inte görs av Upphandling och Inköp.

Jenni Persson, upphandlare och Anna-Karin Merstrand, upphandlare, Ulricehamns kommun

15:10

Paus med kaffe och fika

Så påverkar våra ökade sociala och etiska krav våra leverantörer

Upphandlingsbolaget i Göteborg har höjt sina etiska krav och krav på social hänsyn under de senaste åren. Under 2014 ska till exempel social hänsyn tas i 50% av alla tjänsteupphandlingar. Vad betyder de ökade kraven i praktiken och hur har detta påverkat leverantörerna?

Helena Sagvall, CSR-samordnare, Upphandlingsbolaget

Få svar på alla dina frågor!

Här ges du tillfälle att fråga våra experter på scen allt du undrar över när det kommer till försäljning till offentlig sektor.

Fredrik Tamm, Magnus Josephson, Cecilia Ahlgren Fries, Hans Engström

16:30

Mingel

Diskutera dagen över ett glas vin, öl eller alkoholfritt alternativ och nätverka med kollegor!

Dagens talare

Plats: Grand Hotel, Stockholm

Anmäl dig nu!

Datum: 14 oktober

Tid: 09.30-16.30

Pris: 3 900 kronor för dig som är medlem i Säljarnas riksförbund (ord. pris 4 900 kronor) – en rabatt på 20 procent! Moms tillkommer.

Säkra din plats till höstens stora säljkonferens!

Antalet platser är begränsat!

Våra partners

Visma

Visma är den ledande leverantören av produkter och tjänster inom programvara, outsourcing, inköp, betalning, butiksdata, IT-projekt, anbud och upphandling. 5 400 anställda, varav 1 600 i Sverige, förenklar och effektiviserar verksamhets-processer hos 340 000 kunder i både privat och offentlig sektor.

Upphandlingsverktyget Visma TendSign är ett system för att skapa upphandlingar, ta in och utvärdera anbud samt sluta avtal och lägga upp avtalskataloger. Verktyget är webbaserat och används idag av cirka 800 upphandlande organisationer och 30 000 leverantörer med anbudsgivarkonton. Läs mer på www.tendsign.com.

Inköps- och fakturahanterinslösningen Visma Proceedo effektiviserar processer för avtalshantering, inköp, beställning och fakturahantering och gör att du på ett enkelt sätt får kontroll över inköp, kostnader och kvalitet. Läs mer på www.visma.se/proceedo.

Doublecheck

DoubleCheck är en ledande marknadskonsult på den offentliga marknaden. Med kunskap, erfarenhet och lösningar påverkar vi den offentliga marknaden. Vi skapar förutsättningar för fler sunda, trygga och långsiktiga affärer. Vi hjälper också företag att etablera sig på den offentliga marknaden. Verksamheten är uppdelad inom tre affärsområden: Rådgivning, analys och Marknadsinstitutet. www.doublecheck.se.

Vill du läsa mer om hur den offentliga marknaden fungerar, klicka här!

Magnus Josephson

Magnus Josephson, upphandlingsjurist, rådgivare i över 5 000 upphandlingar sen 1995. Han fokuserar på att hjälpa företag och myndigheter att skapa tillväxt i sin offentliga affär. Kunderna är oftast kvalitetsföretag som inte vill sälja till lägst pris vilket ger stora utmaningar vid offentliga upphandlingar.

Många av Magnus Josephsons kunder har ökat sin offentliga affär med flera 100% och sammanlagt vunnit upphandlingar för många miljarder kronor. Magnus är författare till boken Vinnande anbud

Kontakt